Zupa pomidorowa z terpenami

Terpene tomato soup
PoziomŚredniozaawansowany | Poziom20 min
SKŁADNIKI
Porcje:
4
KONWERTER:
ozgr
Składniki
  • 300 gr Świeże pomidory lub 1 puszka krojonych pomidorów
  • Olej do smażenia lub masło
  • Bulion warzywny
  • Olej z konopi lub masło konopne
  • 1 Cebula
  • 3 Ząbki czosnku
  • Zioła i przyprawy (bazylia, oregano, sól, pieprz)
  • 1500 ml Woda
Wyposażenie
  • Duży garnek
  • Blender lub blender ręczny
  • Deska do krojenia
  • Nóż
  • Łyżka do mieszania

Ta pyszna zupa pomidorowa to klasyk, który większość osób doskonale zna. Jeśli zależy Ci na prostocie, a jednocześnie chcesz cieszyć się smacznym i zdrowym daniem z dodatkowym efektem, to będzie strzał w dziesiątkę. Dodatkowo jest to opcja w pełni odpowiednia dla wegetarian i wegan. Zupa wymaga tylko kilku składników i, jeśli działasz sprawnie, przygotujesz ją w mniej niż 30 minut. To idealna propozycja dla zabieganych lub tych, którzy nie lubią długo stać w kuchni.


Pomidorowa z terpenami

Pomidorowa z terpenami

Sposób przygotowania

  1. Pokrój cebulę, czosnek i pomidory (jeśli używasz świeżych). Odstaw je na bok.
    Pokrój cebulę, czosnek i pomidory (jeśli używasz świeżych). Odstaw je na bok.
  2. Rozgrzej olej (taki bez dodatków) w garnku i wrzuć pokrojoną cebulę. Smaż, aż stanie się szklista. Dodaj czosnek i podsmażaj jeszcze minutę, aż zacznie pięknie pachnieć.
    Rozgrzej olej (taki bez dodatków) w garnku i wrzuć pokrojoną cebulę. Smaż, aż stanie się szklista. Dodaj czosnek i podsmażaj jeszcze minutę, aż zacznie pięknie pachnieć.
  3. Wlej wodę i zagotuj wszystko.
    Wlej wodę i zagotuj wszystko.
  4. Dodaj pokrojone pomidory lub przecier oraz bulion warzywny, po czym zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu.
    Dodaj pokrojone pomidory lub przecier oraz bulion warzywny, po czym zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu.
  5. Wmieszaj łyżkę masła konopnego lub oleju.
    Wmieszaj łyżkę masła konopnego lub oleju.
  6. Dodaj zioła i przyprawy, następnie gotuj przez 20 minut na wolnym ogniu.
    Dodaj zioła i przyprawy, następnie gotuj przez 20 minut na wolnym ogniu.
  7. Zblenduj całość na gładki krem. Podawaj ciepłą.
    Zblenduj całość na gładki krem. Podawaj ciepłą.
Max Sargent
Max Sargent
Max pisze od ponad dekady, a w ostatnich latach wyspecjalizował się w dziennikarstwie konopnym i psychodelicznym. Tworzył treści m.in. dla Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic i innych marek, dzięki czemu świetnie zna różne segmenty tej branży.
Odwiedzasz naszą stronę internetową Poland.