Guacamole z dodatkiem konopi

How to make cannabis-infused guacamole
PoziomŚredniozaawansowany | PoziomPrzekąski
SKŁADNIKI
Porcje:
1
KONWERTER:
ozgr
Składniki
  • 4 Dojrzałe awokado
  • 1 Czerwona cebula
  • 2 Ząbki czosnku
  • 150 gr Pomidorki koktajlowe
  • 2 Limonki
  • 17 gr Kolendra
  • 1 Papryczka serrano lub jalapeño
  • 3 gr Pieprz cayenne
  • Sól morska z czarnym pieprzem
  • 30 ml Olej konopny
Wyposażenie
  • Miska
  • Blender

Guacamole to klasyczny wybór na różnego rodzaju spotkania — jest świeże, pełne wartości odżywczych i doskonale sprawdza się na każdej imprezie. Ta popularna pasta nie tylko świetnie smakuje, ale również niesie ze sobą wiele korzyści dla zdrowia.


Guacamole to wszechstronny dip, który świetnie sprawdza się jako dodatek do nachosów, burrito czy sałatek. Przyrządzenie go jest niezwykle proste – a jeśli chcesz dodać mu wyjątkowego charakteru, spróbuj wersji z dodatkiem konopi. Wystarczy niewielka ilość oliwy z konopi i już możesz cieszyć się aromatycznym dipem, który nie tylko smakuje, ale i wprawia w dobry nastrój. Zastanawiasz się, jak zrobić takie guacamole? Oto wszystko, co trzeba wiedzieć, aby przygotować pyszny dip z dodatkiem konopi.

Powiązana historia

Wszystko, co musisz wiedzieć o produktach konopnych do jedzenia

Wskazówki

Gdy masz już wszystkie składniki pod ręką, możesz zabrać się za przygotowanie guacamole z dodatkiem konopi. Przepis jest prosty, ale aby uzyskać najlepszy smak, nie spiesz się i zadbaj o każdy etap.

1. Na początek obierz awokado ze skóry i usuń pestki, a następnie pokrój miąższ w plastry. Pomidory, papryczkę chilli i czerwoną cebulę pokrój w drobne kawałki. Jeśli lubisz guacamole o wyraźniejszej strukturze, warzywa możesz zostawić nieco grubsze i dodać w późniejszym etapie. W pozostałych przypadkach włóż wszystko do jednej miski.

Begin By Removing The Skin And Seeds From The Avocados, And Cut Them Into Slices

2. Drobno posiekaj ząbki czosnku i dorzuć do miski. Potem wyciśnij sok z dwóch limonek i połącz go z pozostałymi składnikami. Na koniec drobno posiekaj kolendrę i wymieszaj z resztą.

Once Added, Squeeze The Juice Out Of Your Two Limes And Combine It With The Other Ingredients

3. Teraz masz do wyboru dwie opcje: możesz wszystko przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę lub dla gęstszej konsystencji rozgnieć awokado widelcem czy tłuczkiem i wymieszaj z resztą składników. Wybierz tę opcję, którą lubisz najbardziej! Zanim jednak przejdziesz dalej, dodaj ½ łyżeczki pieprzu cayenne i 30 ml oliwy z konopi – wtedy twoje guacamole nabierze wyjątkowego charakteru.

Mash The Avocados With A Fork Or A Pestle And Mortar

4. Kiedy wszystko będzie gotowe, przełóż guacamole do miseczki, dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Aby uzyskać najlepszy smak, wstaw na godzinę do lodówki przed podaniem. Smacznego!

Scoop Out Your Guac Into A Serving Bowl

Wypróbuj guacamole z dodatkiem marihuany!

I gotowe – pyszne i proste guacamole z dodatkiem marihuany, które nie tylko świetnie smakuje, ale też zapewnia przyjemny haj.

Na marginesie: jeśli zostanie Ci trochę tej pasty, przełóż ją do szczelnego pojemnika i przechowuj w lodówce maksymalnie do 5 dni. To idealny dip na imprezę lub samotną przekąskę – przygotuj guacamole z konopiami, a zapewniamy, że nie pożałujesz!

Adam Parsons
Adam Parsons
Adam Parsons – zawodowy dziennikarz specjalizujący się w tematyce konopi, copywriter i autor – od wielu lat współtworzy zespół Zamnesii. Na co dzień zajmuje się szerokim zakresem zagadnień: od CBD, przez psychodeliki, po wiele innych powiązanych tematów. Przygotowuje artykuły blogowe, poradniki oraz testuje i opisuje stale rosnącą gamę produktów.
Odwiedzasz naszą stronę internetową Poland.