Blog
Bubbleator B-Quick
2 min

Jak zrobić wysokiej jakości haszyszu przy użyciu Bubbleator B-Quick

2 min

Zawsze zastanawiałeś się, jak zrobić własny haszysz? Nie wiesz, co zrobić z oszronionymi przycinkami z roślin? Mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie – nowy Bubbleator B-Quick!

Ten rewolucyjny produkt od Mila’s Pollinator Company to świetny wybór dla wszystkich, którzy szukają szybkiej, prostej i wydajnej metody ekstrakcji. Bubbleator B-Quick zawiera wszystkie najważniejsze akcesoria, jakich będziesz potrzebować. Musisz jedynie przygotować marihuanę, wodę, lód oraz wiadro.

Ta prosta metoda ekstrakcji wcale nie oznacza rezygnacji z jakości. Urządzenie generuje odpowiedni ruch, aby w bezpieczny sposób oddzielić trichomy od resztek roślinnych. Dzięki temu otrzymasz o wiele czystszy i bardziej skoncentrowany ekstrakt. Mimo tak imponujących efektów Bubbleator pozostaje niezwykle poręczny i łatwy w transporcie. Ma wbudowane paski do przenoszenia, a w samochodzie bez problemu zmieści się między nogami.

Zanim przejdziemy do samej obsługi ekstraktora, sprawdźmy, co znajdziesz w opakowaniu. Po pierwsze oczywiście Bubbleator B-Quick, czyli centralny element całego zestawu. Do produktu dołączony jest także termometr oraz 3 różne worki. Pierwszy to zapinany na zamek worek na zioło w kształcie piramidy. Mieści do 400 g materiału roślinnego i wyposażony jest w siatkę o przepuszczalności 220 mikrometrów (μm). Oprócz tego znajdują się jeszcze dwa dodatkowe worki – „oczyszczający” oraz ten do wyłapywania kryształków. Pierwszy ma siatkę 185 μm, a worek do zbierania kryształków 45 μm.

Bubbleator B-QuickZobacz Bubbleator B-Quick

WIDEO: JAK WYDOBYĆ KIEF ZA POMOCĄ BUBBLEATORA B-QUICK

Bubbleator sprawia, że cały proces jest wyjątkowo szybki i prosty. W praktyce najdłużej trwa samo suszenie kryształków. Najpierw włóż swoje ścinki do piramidalnej torby na zamek. Nie musisz ich ważyć – ilość nie ma większego wpływu na końcowy efekt. Upewnij się, że torba jest dobrze zamknięta, a następnie włóż ją do komory Bubbleatora. Napełnij komorę do połowy wodą, a kolejną jedną czwartą lodem, aż uzyskasz optymalną temperaturę około 4°C.

To wszystko. Zamknij pokrywę i ustaw timer urządzenia na 15 minut. W międzyczasie przygotuj wiadro. Musi ono pomieścić całą wodę, która znajduje się w Bubbleatorze. Umieść w wiadrze pozostałe dwie worki, jeden w drugim. Najpierw włóż worek 45 μm, a na niego 185 μm. Nadmiar materiału zabezpiecz na krawędzi wiadra, aby woda nie mogła się wydostać.

Kiedy urządzenie zakończy pracę, czas spuścić wodę z Bubbleatora do wiadra z workami. Najwygodniej zrobić to, używając wężyka znajdującego się u dołu urządzenia.

Następnie ostrożnie wyjmij z wiadra worek 185 μm. Zaciśnij jego górę i zacznij wyciskać nadmiar wody. Jedną ręką trzymaj górę worka, a drugą przesuwaj w dół, szczególnie dokładnie dociskając część z siateczki na dnie. Tak samo postępuj z drugim workiem.

Opłucz worki pod bieżącą wodą, a potem osusz je ręcznikiem papierowym lub szmatką, jeśli nie przeszkadza ci, że przesiąkną zapachem konopi. Po wszystkim zostanie ci gotowy produkt. Odstaw go do wyschnięcia na około 24 godziny. W zależności od ilości użytych ścinek, wizualnie może nie wyglądać imponująco. W razie potrzeby po prostu powtórz proces z kolejnymi partiami materiału.

Zamiana kiefu w haszysz

PRZEKSZTAŁCANIE KIEFU W HASZYSZ

Gdy masz już gotowy kief, zamienienie go w haszysz jest naprawdę proste. Żeby uzyskać kawałek haszu o sensownej wielkości, postaraj się zebrać możliwie jak najwięcej kiefu. Na tym etapie najlepiej sprawdzi się prasa do pyłku, na przykład Super Pollen Press. Umieść cały sypki kief w prasie, a następnie dokręć ją tak mocno, jak tylko się da. Jeśli chcesz poznać więcej szczegółów tego kroku, koniecznie obejrzyj nasz film o Bubbleatorze (02:18).

Super Pollen PressZobacz Super Pollen Press

Spróbuj koniecznie własnych sił. Robienie haszu to niezwykle satysfakcjonujące zajęcie i świetny sposób na wykorzystanie nadmiarowych ścinków. Mamy nadzieję, że ta metoda da Ci tak dobre rezultaty, jak nam. Powodzenia w domowej produkcji haszu!

Adam Parsons
Adam Parsons
Adam Parsons – zawodowy dziennikarz specjalizujący się w tematyce konopi, copywriter i autor – od wielu lat współtworzy zespół Zamnesii. Na co dzień zajmuje się szerokim zakresem zagadnień: od CBD, przez psychodeliki, po wiele innych powiązanych tematów. Przygotowuje artykuły blogowe, poradniki oraz testuje i opisuje stale rosnącą gamę produktów.
Aktualności Jak to zrobić
Wyszukiwanie w kategoriach
lub
Wyszukaj