Cheese (Sensation Seeds) feminizowane
Cheese wywodzi się z fenotypu Skunk #1, odkrytego w Wielkiej Brytanii w latach 80. i od tamtej pory udoskonalanego. Odmiana od Sensation Seeds słynie z intensywnego aromatu oraz radosno-relaksującego haju.
| Kup 3 jednostki | 5% Zniżka |
| Kup 5 jednostki | 10% Zniżka |
| Kup 10 jednostki | 15% Zniżka |
Sensation Seeds – Cheese: legendarna indica z Wielkiej Brytanii
Cheese to hybryda stworzona w latach 80. w Wielkiej Brytanii na bazie wyjątkowo smacznego fenotypu Skunk #1. Dopiero później hodowcy dodali do niej genetykę afgańską, aby jeszcze bardziej wzmocnić aromat. Z czasem stał się on tak intensywny i „śmierdzący”, że odmiana zasłużyła na swoją nazwę – Cheese – dzięki supermocnemu, skunkowemu zapachowi przypominającemu dojrzały ser.
Wersja Cheese od Sensation Seeds oferuje wszystko, za co kocha się tę legendę: charakterystyczny aromat oraz spektakularnie relaksujący, a przy tym dobrze zrównoważony haj. Uprawiana w pomieszczeniach, ta w 60% indica dorasta zwykle do 60–110cm, a maksymalnie do około 150cm. W takich warunkach potrafi odwdzięczyć się solidnymi plonami sięgającymi do 600g/m² po stosunkowo krótkim okresie kwitnienia wynoszącym około 8 tygodni. W uprawie outdoor rośliny osiągają pokaźne rozmiary – nawet do 250cm, jeśli mają dużo bezpośredniego światła słonecznego. Na dworze, przy odpowiedniej pogodzie i pielęgnacji, możesz liczyć na zbiory do 625g z jednej rośliny.
Cheese nie należy do szczególnie trudnych w uprawie, ale warto pamiętać o kilku rzeczach. Przede wszystkim ta odmiana w pełni zasługuje na swoją nazwę. Jeśli uprawiasz ją w bloku, w domu lub w miejscu, gdzie są inni ludzie, dobrze jest zainstalować filtr węglowy lub mieć inny sposób neutralizacji jej intensywnego zapachu. Ze względu na silny wigor wzrostu – szczególnie w outdoorze – Cheese może także potrzebować częstszego podlewania w porównaniu z innymi odmianami.
Podczas palenia Cheese możesz przygotować się na prawdziwą eksplozję smaku. Klasyczne słodkie i skunkowe nuty idealnie łączą się tu z lekką ostrością. Powstaje z tego niezwykle aromatyczny, ciężki i potężny dym, który bardzo szybko kładzie na łopatki. Już jedno–dwa zaciągnięcia zwykle wystarczą, aby poczuć długotrwały, głęboki „body stone” połączony z przyjemnym, euforycznym hajem w głowie.
Od czasu debiutu Cheese na scenie konopnej w latach 80., odmiana ta zdobyła wiele nagród Cannabis Cup i do dziś pozostaje jednym z ulubionych wyborów wielu miłośników marihuany. Coś w tym ekstremalnie intensywnym smaku Cheese, połączonym z jej fenomenalnym działaniem, sprawia, że uprawa tej odmiany daje wyjątkową satysfakcję. Cheese od Sensation Seeds to doskonała wersja tej legendy, która nie zawiedzie nikogo, kto kocha aromatyczne i wyjątkowo mocne indici!
| Marka | Sensation Seeds |
|---|---|
| Terpeny | Kariofilen, Mircen |
| Dla kogo odpowiednie | Wewnątrz, Na zewnątrz |
| Poziom trudności uprawy | Umiarkowany |
| Rodzice | Old school Skunk x Afghani |
| Genetyka | 60% Indica / 40% Sativa |
| THC | Średni |
| CBD | Średni |
| CBD:THC | Nieznany |
| Typ kwitnienia | Fotoperiod |
| Seks | Feminized |
| Czas kwitnienia | 8–9 tygodni |
| Wysokość (uprawa wewnętrzna) | 110 cm |
| Wysokość (na zewnątrz) | 210 cm |
| Plon (uprawa wewnętrzna) | Do 600 g/m² |
| Plon (uprawa na zewnątrz) | Do 650 g na roślinę |
| Dostępne jako | Nasiona feminizowane |
| Odpowiednie warunki klimatyczne: | Umiarkowany, Śródziemnomorski |
| Odporność psychiczna | Odporny na choroby |
| Smak / aromat | Słodki, Ostry, Skunk, Ser |
| Efekty | Relaks, Cerebralny, Szczęśliwy, Wytrzymały na długi czas |
Więcej informacji o tym produkcie:
Fast version :)
Ook nog een fast version staat op de verpakking, staat niet in de gegevens.
Excellent
So far these have been my quickest and highest germination rates in years, high quality seeds for sure. I haven't finished growing yet so no smoke report but first impressions are great
TOP!
TOP!
aperitif au fromage
cool pour l'apéro
Excellent
Very good product.
Please note that if you’re country is not on our general shipping list, we’re unable to ship any item on our website to it. For more information check out the list here: Zamówienia i wysyłka
