Nasiona anyżu (Pimpinella anisum)
Anyż wysiewa się od wczesnej do połowy wiosny w miejscu słonecznym i osłoniętym. Kiełkowanie zwykle trwa 3–4 tygodnie; można je przyspieszyć, mocząc nasiona. Roślina nie lubi chłodu ani nadmiaru wilgoci, potrzebuje gleby przepuszczalnej. Nasiona zbiera się późnym latem.
| Kup 3 jednostki | 5% Zniżka |
| Kup 5 jednostki | 10% Zniżka |
| Kup 10 jednostki | 15% Zniżka |
*Projekt na opakowaniu przedstawia inny rodzaj anyżu, niż ten, który faktycznie znajduje się w środku. Spokojnie, nie jest to anyż gwiaździsty, tylko Pimpinella anisum. Przepraszamy za zamieszanie!
| Nazwa botaniczna | Biedrzeniec anyż |
|---|---|
| Dla kogo odpowiednie | Na zewnątrz |
| Rodzaj rośliny | Zioło |
| Lokalizacja | W doniczce, W glebie |
| Harmonogram podlewania | Regularnie |
| Ilość słońca | Pełne słońce, Półcień |
| Wymagana przestrzeń | 15x30 |
| Rekomendowana technika | Przesadzanie |
| Okres wysiewu pod szkłem | Kwiecień, Maj |
| Okres wysiewu na zewnątrz | Kwiecień, Maj |
| Okres zbiorów | Sierpień, Wrzesień |
| Zastosowania | Holistyczny, Produkt spożywczy, Aromatyczny, Herbata, Pszczoły, Motyle, Owady |
| Trujące | Nie |
| Odporność na mróz | Nie |
| Długość życia | Roczny |
| Liczba nasion w jednym gramie | 500 |
| Średni wzrost | 50cm |
| Zawartość opakowania w przeliczeniu na gram | 0,5 g |
Tolle qualität
Hat keine zwei Tage bis zur Keimung gedauert freuen uns sehr
good deal
insane
Top
Top
Good seeds
Good seeds, working great
(=
Schauen wir mal
Vorfreude
Freuen uns schon auf das Ergebnis
