Skrobia z tapioki bio
- Łatwostrawny
- Świetny składnik do przepisów bezglutenowych
- Odpowiedni dla wegan i wegetarian
- Certyfikowany produkt ekologiczny
| Kup 3 jednostki | 5% Zniżka |
| Kup 5 jednostki | 10% Zniżka |
| Kup 10 jednostki | 15% Zniżka |
Ekologiczna skrobia tapiokowa – popularny produkt w kuchni
Ekologiczna skrobia tapiokowa powstaje z korzenia manioku, rośliny wywodzącej się z Ameryki Południowej. Proces jej wytwarzania jest prosty i uporządkowany, dzięki czemu końcowy produkt jest wolny od dodatków oraz odpowiedni dla wegan i wegetarian. Po dokładnym umyciu i rozdrobnieniu korzeni oddziela się ich cząstki, a następnie za pomocą filtra próżniowego oddziela się skrobię od wody. Po wysuszeniu ten naturalny, ekologiczny produkt jest gotowy do zapakowania.
Naturalnie bezglutenowa, ekologiczna skrobia tapiokowa to wszechstronny składnik w kuchni – często używa się jej do pieczenia, zagęszczania sosów i zup oraz jako środka wiążącego.
Składniki: maniok/tapioka
Informacje zalecające
Skrobia z tapioki sprawdza się w wielu przepisach kulinarnych, a nawet pozwala na przygotowanie domowych kuleczek tapioki. Ponieważ składa się głównie ze skrobi i węglowodanów oraz ma wysoki indeks glikemiczny, zaleca się spożywanie jej w umiarkowanych ilościach.
Po otwarciu przechowuj opakowanie w temperaturze pokojowej, chroniąc je przed wilgocią.
| Format | Proszek, Naturalna forma |
|---|---|
| Marka | Vehgro |
| Ilość | 100 g |
Please note that if you’re country is not on our general shipping list, we’re unable to ship any item on our website to it. For more information check out the list here: Zamówienia i wysyłka
