Kiełki bazylii (Ocimum basilicum) – nasiona
Bazylia (Ocimum basilicum) to popularne, aromatyczne zioło. Kiełki bazylii są równie smaczne i często bardziej odżywcze. Wysiej nasiona gęsto do płytkiego pojemnika, utrzymuj wilgotność i zbieraj kiełki po ok. 10 dniach. Stosuj je jak świeżą bazylię.
| Kup 3 jednostki | 5% Zniżka |
| Kup 5 jednostki | 10% Zniżka |
| Kup 10 jednostki | 15% Zniżka |
| Nazwa botaniczna | Bazylia pospolita |
|---|---|
| Dla kogo odpowiednie | Wewnątrz |
| Rodzaj rośliny | Warzywo, Zioło |
| Ilość słońca | Cień |
| Okres wysiewu pod szkłem | Styczeń, Luty, Marzec, Kwiecień, Maj, Czerwiec, Lipiec, Sierpień, Wrzesień, Październik, Listopad, grudzień |
| Okres zbiorów | Styczeń, Luty, Marzec, Kwiecień, Maj, Czerwiec, Lipiec, Sierpień, Wrzesień, październik, Listopad, Grudzień |
| Zastosowania | Produkt spożywczy |
| Gotowe w: | 14 dni |
Więcej informacji o tym produkcie:
5
perfect
Bien mais à refaire car...
À ne pas tremper ni à faire germer dans un pot de germination car attention à la bouillie, mais sur d'autres supports qui seront apprécier les micro-graines et devenir des jeunes pousses à becter.
Basilic
excellent. dommage de ne pouvoir les repiquer en jardinières...
