Karob w proszku bio

(4)
  • Bogate w błonnik
  • Naturalny substytut cukru
  • Bez kofeiny
  • Niska zawartość tłuszczu
  • Bez szczawianów
zł 27.49 podatek wliczony
Dostępny w magazynie
Powiadom, gdy produkt będzie ponownie dostępny:
Pomyślnie zasubskrybowałeś ten produkt
Kup 3 jednostki 5% Zniżka
Kup 5 jednostki 10% Zniżka
Kup 10 jednostki 15% Zniżka

Typ: Proszek zł 27.49
  • Typ: Proszek zł 27.49
- +
Ekspresowa dostawa do Stany Zjednoczone
Darmowa dostawa*
*Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej ustalonej kwoty. Więcej informacji.
Discreet Shipping
Dyskretna
wysyłka
Fast Delivery
Szybka
dostawa
Secure Payment
Bezpieczna
płatność
Track & Trace
Śledzenie
przesyłek
  • Więcej informacji
  • Opinie (4)
  • Pytania (0)
  • Warunki i zasady wysyłki
  • Wideo (0)
Więcej informacji

Ekologiczna mączka z chleba świętojańskiego – bezkofeinowa, niskotłuszczowa alternatywa dla czekolady i kakao

Drzewo chleba świętojańskiego (Ceratonia siliqua) to wysokie drzewo pochodzące z rejonu Morza Śródziemnego i Bliskiego Wschodu. Tworzy rozłożystą, niemal kulistą koronę i długie strąki o wyglądzie, konsystencji i smaku zbliżonym do kakao. Strąki są wyjątkowo pożywne – obfitują w przeciwutleniacze, minerały i inne składniki odżywcze, w tym wapń, żelazo, magnez, potas, ryboflawinę i niacynę. Dzięki naturalnej słodyczy mączka z chleba świętojańskiego często stosowana jest jako zamiennik cukru i kakao, a jej smak jest łagodny, lekko orzechowy.

Po zbiorach strąki chleba świętojańskiego są kruszone, przesiewane i prażone, co wydobywa ich aromat i wydłuża trwałość, a następnie mielone na drobny proszek. W przeciwieństwie do kakao, mączka z chleba świętojańskiego nie zawiera szczawianów – związków obecnych w kakao, które mogą utrudniać wchłanianie wapnia. Ten produkt powstaje ze strąków drzewa Ceratonia uprawianego we Włoszech.

Składniki: strąki chleba świętojańskiego

Informacje zalecające

Używaj sproszkowanej chlebi świętojańskiej jako naturalnej, niskotłuszczowej i pozbawionej kofeiny alternatywy dla kakao. Może też służyć jako naturalny środek słodzący do wypieków i innych potraw.

To organiczne karobowe kakao w proszku ma trwałość do 18 miesięcy w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowuj proszek z chleba świętojańskiego w szczelnym pojemniku, w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu. Zużyj w ciągu 12 miesięcy od otwarcia, ponieważ z czasem naturalnie traci aromat i intensywność smaku.

Karob w proszku bio karta danych
Format Proszek, Naturalna forma
Marka Vehgro
Ilość 100 g

Więcej informacji o tym produkcie:

Opinie (4)
    (4)
    23/Cze/2025

    Super!
    ...schmeckt gut!

    R. K.
    12/Lut/2025

    Good
    Good taste and good niacine

    R. D.
    08/Sty/2024

    Good
    Bon produit bien recu

    T. W.
    Nie możesz dodać opinii, ponieważ nie jesteś zalogowany jako klient.

Pytania (0)

Obecnie brak pytań od klientów.

Zadaj pytanie
0/1000
Ukryj formularz
Restrictions

Please note that if you’re country is not on our general shipping list, we’re unable to ship any item on our website to it. For more information check out the list here: Zamówienia i wysyłka

Wideo (0)
Nie ma jeszcze dostępnych filmów dla tego produktu.
Karob w proszku bio
Karob w proszku bio
icon_important-info
Wszystkie produkty są przeznaczone wyłącznie do legalnych celów i nie mogą być spożywane ani wykorzystywane w sposób niezgodny z prawem. Oferowane przez nas produkty związane z konopiami, lnem, grzybami oraz innymi substancjami są sprzedawane zgodnie z obowiązującymi przepisami lokalnymi.
Odwiedzasz naszą stronę internetową Poland.